Žena je srce: Kako da putem intuicije uvek budete na korak ispred

Like Don't move Unlike
 
13

Bile ste ili trenutno jeste u vezi u kojoj vam je rečeno da ste voljene a niste tako osećale. Govoreno vam je da je sve u redu ali ponašanje nije bilo u skladu s tim. Na primer, partner vas uverava da mu je stalo a stalno vas kritikuje ili se oglušuje o dogovore koje ste napravili.

Zbunjene ste kada ste u vezi sa nekim a njegove reči i postupci nisu usaglašeni.

Kada se nađete u takvoj situaciji, verujte neverbalnoj poruci koju ste primile. Ponašanju. To je istina.

Istražujući na ovu temu, danima sam čitala tekstove koji su se svodili na spiskove ponašanja suprotnog pola. Postoje običajne norme o tome kako se ponaša čovek koji vas voli. Ukratko, džentlmensko ponašanje.

Kada su veze u pitanju dokaz ljubavi su postupci, tvrdi većina stručnjaka sa kojima se i ja slažem.

Međutim, šta ako on radi sve što je društveno prihvatljivo a vi se ipak ne osećate dobro?

Volela bih da je meni neko ovo ranije objasnio. Imala bih više vere u svoj osećaj i znala tačno šta da radim. Danas ću vam pisati na osnovu ličnog iskustva i nadam se da ću neke od vas poštedeti mnogih jada kroz koje sam sama prošla. Izlazila sam sa momcima koji su se pristojno ponašali i ispunjavali uslove sa početka teksta. Međutim, ja sam često nakon izlaska odlazila na spavanje i budila se tužna i sa osećajem praznine.

Nisam bila voljena onako kako zaslužujem, onako kako me univerzum voli i ja sam to osećala. Nisam mogla da se pomirim sa tim. Objašnjavala sam drugaricama da osećam nemir i da nešto nije u redu. Ako bi momak uskoro pozvao i predložio ponovni sastanak, one bi govorile da umišljam i pošto moja intuicija nije bila prijatna nazivale me pesimistom. Bila sam u pravu, svaki put.

Ali to sam samo ja mogla da znam. Kao što svaka od vas zna najbolje za sebe.

Znači, ponašanje nije dovoljan parametar.

Ja takve momke nazivam profesionalnim udvaračima. Neki od njih će biti u stanju da zavaraju čak i vašu mamu, ali ne i vas.

Postoje i oni drugi, koji hoće da ispadnu mangupi pa ne zovu redovno i treći koji nisu vešti u udvaranju ali vi naprosto znate u oba ova slučaja da ste vi ta.

Možete da osetite ali da ne razumete.

Kao da čujem kako govorite da vam nešto u vezi sa vašim ljubavnim životom nije logično. Koliko sam samo puta to ponovila.

ŽENA JE SRCE: Kako putem intuicije uvek biti na korak ispred

Prijatan ili neprijatan osećaj postoji upravo jer postoji i ono što se logikom ne može spoznati.

Ja izuzetno cenim taj vredan instrument, mozak. Hvala mu što razumem sve divne knjige koje čitam ali bojim se da se tu njegov domet završava. On ume da procesuira samo ono što vidi, ono što se već dogodilo. Stvari srca nisu njegova sfera delovanja. Moja intuicija je ta koja me je upozorila da će se dogoditi nešto neprijatno još dok je mozak bio zaglavljen u nekoj knjizi, ne slutivši šta mi se sprema.

Živimo u 21. veku i nema više mesta za sumnju kad čak i naučnici potvrđuju da um, telo i srce tj. duša odgovaraju energetski na spoljašnji svet. Budite otvorene, shvatite da je to normalno i da je to resurs koji je dat nama ženama u izobilju i u svrhu da ga koristimo.

Muškarcima je pak dominantna logika.

Logika vam se obraća putem mozga, instinkt putem tela a intuicija komunicira s vama putem srca. Vaše biće je nepogrešivo. Genijalno osmišljena celina. Ono uvek zna šta treba da radi.

Ako su vaš um, telo i srce saglasni, onda je prepoznavanje lične sreće najlakši posao na svetu.

ŽENA JE SRCE: Kako putem intuicije uvek biti na korak ispred

Ali, kad ono što vidite i osećate u spoljnom svetu nije u sinhronicitetu, osećate nemir, ceo vaš organizam se buni. Podstiče vas na akciju.

Postoje partnerstva, veze i brakovi koji vas inspirišu i oni koji vas demorališu. Ovi drugi pokreću vaš celokupni život u pogrešnom smeru.

To je veoma važna tema za mene. Zato je sa predanošću istražujem i velikim žarom vam pišem o tome.

Otvorite se, oslušnite. Koristite svoj centar – dušu. Ako nemate osmeh na licu i sjaj u oku, bežite i ne osvrćite se.

Verujte sebi, recite: Ok, to nije to, ništa što istinski želim ne dobijam ako ostanem a jedini način za to jeste da se udaljim. Ako ne osećate da je trenutni partner najbolji mogući izbor za vas uprkos tome što ulažete trud, osećanja i energiju, u srcu vi znate da to ne vodi nikuda. Zašto biste onda to radile.

Bog ili Univerzum, kako vam je bliže, ima druge planove za vas.

Najveći blagoslov je osetiti pravu povezanost sa drugom dušom i ne bi trebalo pristajati ni na šta manje od toga. Nikad.

Ništa ne može da se uporedi sa tim, osim važnosti da vi budete ono što želite. Jer privlačite ono što jeste. U suprotnom ćete privlačiti haotične partnere i to se neće dobro završavati.

Onaj kojeg zaista želite je muškarac koji vam je namenjen, koji može da stane pored vas, ostvari ispunjen život i inspiriše vas da vi ostvarite svoj pun potencijal.

To je stvar sa najboljim izborom za vas, jednostavno znate, ako ne znate onda to nije on.

Tokom godina sam naučila koji je najvažniji indikator koji će me odvesti na pravi trag.

Zapitajte se kako se osećate kada niste sa njim. Ako osećate nemir i da nešto nije u redu, onda zasigurno nešto i nije u redu.

Slideshow of

Pri tome ne mislim na nedostajanje i nestrpljivo isčekivanje ponovnog susreta. Mislim na to kad niste srećne i ne izvršavate svoje obaveze na vreme. Umesto toga se pitate gde je i sa kim, a osećaj praznine ne prolazi dok ga ponovo ne čujete i ne vidite.

Ako ste usamljene i ignorišete znake pokraj puta, zapravo dajete same sebi lažnu nadu mislima da će biti bolje. Zavaravaćete se dok vas istina jedan dan ne sačeka iza ćoška. A onda će se probuditi ego, jer kako on da ostavi vas kad se vama prvima nije dopadalo ovo i ono, ali ste ipak ostali da se uverite… Nema ali.

Najbolji mogući izbor će vas privući ne svojim izgledom ili besprekornim manirima nego svojim duhom.

To je onaj duh koji vam je poznat, blizak, izaziva vam osmeh na licu i toplinu oko srca bez obzira gde je.

Nema straha… Možete da ga pustite, on će vam se uvek vratiti.

Jer njega je svemir namenio vama.

To je stvar sa dobrim stvarima u životu. Ne treba vam vreme da ih prepoznate. Da, potrebno je vreme da bi se izgradila zdrava i stabilna veza ali ne i da biste znali.

Bićete zavedene dušom druge osobe. Ako je to to, osetićete snažnu emociju. Osetićete povezanost u svrhu dobrog.

Ostanite otvorene, prijemčive. Očekujte da ćete biti informisane putem sopstvene mudrosti. Osluškujte, verujte i uvek ćete biti na korak ispred…

Ženska intuicija je tiha, lepa i nepogrešiva.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan, podelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama i upišite vašu i-mail adresu u polje “subscribe” koje možete naći sa desne strane teksta kako biste prvi saznali novosti sa bloga i stekli prednost na sve usluge koje će uslediti. Takođe, ako imate nekih dodatnih pitanja ili savet kako da vam svoj ugao gledanja učinim pristupačnijim, pišite mi i pratite me na facebook -u, twitter -u, pinterest -u ili instagram -u.

With V&L.

*Objavljeno sa prevodom na bosanski jezik u Sretna žena Magazinu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.