Susret koji znači

Like Don't move Unlike
 
13

N

ajznačajniji od svih, susret koji obogaćuje sve ostale jeste susret sa samim sobom.

Kada se osmelimo da pogledamo izbliza, zapitajmo: Gde sam ja i šta se to oko mene događa ovde i sada. Osvestićemo vrednost trenutka u kojem se nalazimo, svaki pokret, pogled u nebo, vetar u kosi, pesak pod prstima. Spoznaja donosi mudrost. Zagledani u unutrašnju snagu, shvatićemo da je to zapravo sve što imamo i sve što nam je uistinu potrebno.

Slideshow of

Sve predstave o sebi, drugima i svetu preispitane pri ovom susretu omogućiće nam novu perspektivu. Oslobodićemo se podataka u umu koje smo nosili svuda sa sobom godinama, misleći da smo to mi i osećanja koja ne odgovaraju sadašnem trenutku. Svaku misao i emociju izazivamo sami.

Kada sve tuđe poruke i davna osećanja odbacimo i ostanemo budni, u trenutku, ustupićemo mesto novom, onome što se zove: svesnost, spontanost i intimnost. To je sav naš posao.

susret-koji-znaci

Dobar osećaj u svemu što radimo je znak da smo povezani sa sobom. Strah, sumnja i briga znače odvojenost. Zahvalnost i ljubav je ono ko zaista jesmo.

Kada to znamo, pri susretu sa drugim ljudskim bićem moći ćemo zaista da ga vidimo, dotaknemo i inspirišemo, a da bismo to mogli bilo bi poželjno da doživimo susret sa onim ko zaista jesmo, čista ljubav.

With VioLove.

Ako vam je ovaj tekst bio koristan, podelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama i upišite vašu i-mail adresu u polje “subscribe” koje možete naći sa desne strane teksta kako biste prvi saznali novosti sa bloga i stekli prednost na sve usluge koje će uslediti. Takođe, ako imate nekih dodatnih pitanja ili savet kako da vam svoj ugao gledanja učinim pristupačnijim, pišite mi i pratite me na facebook -u, twitter -u, pinterest -u ili instagram -u.

*Foto – priča: “Susret koji znači” je napravljena za istomeni konkurs povodom 10.Oktobra, Svetskog dana mentalnog zdravlja.

susret sa samim sobom

2 comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.