Dar čarobnjaka: Kako da prebolite odlazak muškarca bez objašnjenja

Like Don't move Unlike
 
27

Pre par godina sam srela u gradu jednu od najlepših i najveselijih žena a koju danas mogu da nazovem učiteljem na svom putu. Počele smo da razgovaramo i pitala sam je za momka s kojim je počela da se viđa a ona je odgovorila: „Nesta’ ženo u po priče!“

U šali ga je nazvala čarobnjakom.

Nakon toga sam u okruženju zabeležila nekoliko slučajeva sa sličnim magičnim moćima, a naposletku i u ličnom iskustvu.

Ako se ovo desilo i vama, znam koliko je frustrirajuće i povrh svega zbunjujuće kad vam momak pošalje duplu poruku. Ponaša se kao da mu se dopadate, a potom nestane iz vašeg života bez objašnjenja. Pitate se zašto je to uradio, a ne možete da pitate svog čarobnjaka… jer je nestao.

To me inspirisalo na mini sociološko istraživanje.

Danas vam pišem o tome zašto se momci u jednom trenutku ponašaju zainteresovano, a već u sledećem povuku ili pak nestanu u po priče.

Ne kažem da to opravdavam, ali verujem da će vas dovesti do boljeg razumevanja šta se zapravo desilo.

Osećaj lične vrednosti vašeg muškarca polazi od njegove sposobnosti da vam ugodi.

Ulogu muškarca u našem društvu čini skup nepisanih pravila o tome kako bi trebalo da se ponaša da bi stekao položaj jakog i sposobnog, pater familias-a. Kada vam se muškarac udvara, on želi da se prikaže kao partner dostojan vaše pažnje. Izvodi vas, duhovit je i šarmantan sa ciljem da vas usreći jer to povećava njegov osećaj lične vrednosti.

Sposobnost muškarca da shvati da li mu se zaista dopadate je s biološke tačke gledano znatno sporiji proces nego kod nas žena.

U međuvremenu, dok to shvata, on radi sve čemu je naučen da se potvrdi kao alfa mužjak pred vama i naravno drugim zainteresovanim muškarcima. Kad dođe do zaključka da sebe ne vidi u vezi uopšte ili u vezi sa vama, to je trenutak kad upotrebi svu svoju čaroliju i nestane netragom.

Isti onaj imperativ servilnosti gore iskazan kroz cveće i sveće, opet stupa na snagu kada odlučuje da izvede performans.

Znači, isti poriv da vas usreći na početku je taj koji uzrokuje ponašanje emocionalno nezrelog muškarca na kraju.

Kada bi video razoračaranu ženu kojoj se dopada to bi narušilo njegov osećaj lične vrednosti, tako da umesto da razgovara sa vama on jednostavno nestaje.

Drugi moguć razlog zašto je odabrao to ponašanje jeste zato što, zvučalo to vama logično ili ne, misli da ostavlja prostor za eventualni povratak. On želi da ostane u uverenju da je uradio dobar posao svojim prvobitnim nastupom i ostavlja otvorena vrata u slučaju da je doneo pogrešnu procenu da vi niste odgovarajuća partnerka za njega.

Pravo pitanje je kako da odigrate sa kartama koje ste dobile u ovom poglavlju igre života i drugi deo teksta posvećujem tome.

DAR ČAROBNJAKA: Kako preboleti nestanak emocionalno nezrelog muškarca

Ne vrtite film kompulsivno, iznova i iznova pred spavanje dok vas san ne savlada jer će biti vaša prva misao kad se probudite. Ne prepričavajte drugaricama šta vam se nije dopalo i koliko se loše osećate zbog toga. Na taj način ćete privući u svoj život još iskustava koja se podudaraju sa tim neprijatnim emocijama koje trenutno osećate. Ne kritikujte tog čoveka i ne nazivajte ga pogrdnim imenima. Umesto toga stanite. Ne gledajte tamo nikad više.

Vi ste kreatori svake svoje veze. Čarobnjak nije slučajnost. Slučajnosti ne postoje.

Ne privlačite u svoj život partnera kakvog želite nego partnera kakav jeste. Taj momak je pokazatelj toga gde se trenutno nalazite u odnosu na željenu vezu.

To što vam je bilo lepo na početku a onda više nije ukazuje da imate želju za čije ispunjenje  niste spremne. Vaša želja za ostvarenjem ljubavne veze u tom trenutku nije bila dovoljno razvijena i zato ste privukle partnera koji vam je samo delimično odgovarao. Zagledajte se u sebe i priznajte da niste bile dosledne u realizaciji. Nešto vam se u vezi sa tim momkom nije dopalo i skoncentrisale ste se na to. Sigurno su vam uprkos želji provejavale kontradiktorne misli da niste sigurne u to da želite vezu ili da je želite sa njim.

Dar od njega jeste da vam ukaže na sopstvenu nedoslednost. On je ostao tačno koliko je trebalo. Ni dan više, ni manje. Iskustvo koje ste stekle je dragoceno. Naučio vas je da sa većom jasnoćom prepoznate šta želite od partnera i ljubavne veze.

Promenom perspektive odaberite novi kvalitet energije u vezi sa svojim ljubavnim životom i preuzmite odgovornost.

Skoncentrišite se na ono što vam se dopalo u vezi sa ovim momkom. Zapravo, što vam se više dopao to bolje. To znači da ste jako blizu ostvarenja svoje želje a to je razlog za sreću, uzbuđenje, radosno isčekivanje.

DAR ČAROBNJAKA: Kako preboleti nestanak emocionalno nezrelog muškarca

Budite zahvalne na iskustvu koje vam je omogućilo da se skoncentrišete na ono što želite i što vam je zaista važno u životu.

Preispitajte se kakvog čoveka želite pored sebe. Počnite od toga da bude tu, bude prisutan u vezi. A onda se prisetite da li ste vi to bili za predhodnog partnera. U dubini duše znaćete da niste. Sve što mu zamerate, zapravo ste vi. Razmislite koja ponašanja ste imale a da ih ne odobravate. Korigujte svoja ponašanja kojima se ne ponosite.

Budite partner kakvog želite privući. Učinite sebe zrelom, stabilnom partnerkom punom ljubavi, ceo svemir će se posložiti i vaš čovek će doći.

Želim vam da kreirate vezu u kojoj ćete biti srećna žena. S ljubavlju,

                                                                                     Viola Nešković.

P.S. “Never mess with a woman who knows there is magic inside her.”

Ako vam je ovaj tekst bio koristan, podelite ga sa svojim prijateljima na društvenim mrežama i upišite vašu i-mail adresu u polje “subscribe” koje možete naći sa desne strane teksta kako biste prvi saznali novosti sa bloga i stekli prednost na sve usluge koje će uslediti. Takođe, ako imate nekih dodatnih pitanja ili savet kako da vam svoj ugao gledanja učinim pristupačnijim, pišite mi i pratite me na facebook -u, twitter -u, pinterest -u ili instagram -u.

*Objavljeno sa prevodom na bosanski jezik u Sretna žena Magazin-u.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.